Personuppgiftspolicy

Det här är personuppgiftspolicy för appen Ridely som tillhandahålls av företaget Ztabler AB, organisationsnummer 559070-0935, adress Klippvägen 25B, 756 52 Uppsala, i den här texten kallad ”Ridely” eller ”vi”.

Vilka typer av uppgifter samlar vi in?

För att kunna erbjuda Ridely så behöver vi behandla viss information om dig. Vi samlar in innehåll och kommunikation som du lämnar när du använder Ridely, såsom:

  • Dina uppgifter som du anger när du skapar ett konto och en profil, dvs e-post och lösenord samt namn och eventuella andra uppgifter som du anger så som foto, beskrivning och ort.

  • Om du registrerar ditt konto på Ridely via Facebook så samlar vi in följande information från Facebook: namn, mejladress och eventuell profilbild.

  • Det innehåll du lägger upp i det sociala flödet: text, foto, video, samt eventuella kommentarer på andras inlägg.

  • De användare du väljer att följa i det sociala flödet.

  • Dina sparade hästar och de aktiviteter du sparar på hästarna.

  • Ditt användande av Ridely, dvs när du använt Ridely och vad du gör, t.ex. att posta inlägg eller att logga ridpass samt vilka sidor i Ridely som du tittar på och vilka länkar du klickar på.

  • Vilken sorts telefon/surfplatta och operativsystem du använder, stad och land där du befinner dig när du använder Ridely, vilken version av Ridely du använder samt vilken version av användarvillkoren som du har godkänt och om du har godkänt push-notiser.

  • Vi sparar viss information om ditt användande av Ridely på din telefon för att underlätta ditt användande så att du t.ex. att du inte behöver logga in varje gång.

Vad använder vi informationen till?

Vi använder informationen för att:

  • Kunna leverera Ridelys funktioner, bland annat att anpassa det sociala flödet beroende på vilka personer du följer samt visa dina hästar och sparade ridpass.

  • Utveckla, testa och förbättra Ridely genom att se vad användarna gör och bygga en bättre produkt.

  • Mäta hur många användare som har sett olika sidor i Ridely, t.ex. annonser eller videos.

  • Kunna kommunicera med dig genom t.ex. notiser, pushnotiser eller e-post vid händelser i Ridely samt för marknadsföringskommunikation. Vi använder också sina uppgifter för att kunna svara när du kontaktar oss.

  • I de fall vi skickar marknadsföring via mejl till dig så finns det möjlighet att när som helst avböja fler mejl genom att klicka i rutan för unsubscribe.

Hur delas informationen?

Ridely använder olika externa partner för att kunna tillhandahålla tjänsten, t.ex. system för användarhantering, databas för loggade aktiviteter och molntjänst för lagring av data. Vi delar inte din information med någon utanför Ridely i andra syften än att tillhandahålla tjänsten.

Den här informationen om dig delas:

  • När du gör ett inlägg i flödet kan det ses av alla användare i Ridely.

  • När du kommenterar ett inlägg i flödet kan det ses av alla användare i Ridely som går in på inlägget.

  • Om Ridely skulle säljas så kan vi komma att överföra informationen om dig till den nya ägaren.

  • Vi delar information till t.ex. polis eller domstol, om vi uppfattar att lagen kräver det.

Om du känner dig obekväm med någon annans inlägg eller en kommentar kan du anmäla det via menyn högst upp till höger i inlägget.

Vilken är den rättsliga grunden för att behandla dina uppgifter?

Anledningen till att behandla dina personuppgifter är för att kunna tillhandahålla Ridely, även kallat fullföljande av avtal. Genom att använda Ridely ger du oss rätt att behandla dina personuppgifter.

När det gäller information gällande nyheter och funktioner i Ridely som skickas ut via mejl så grundar sig dessa på ditt samtycke. Om du inte vill ha mejl från oss kan du när som helst avböja genom att klicka på unsubscribe. 

Användare under 16

Även du som är under 16 år har rätt att använda Ridely. Om du är under 16 år så måste din målsman godkänna ditt användande och ta del av denna policy.

Hur länge sparas uppgifterna?

Vi lagrar uppgifter tills de inte längre är nödvändiga för att tillhandahålla Ridely eller tills ditt konto tas bort, beroende på vad som inträffar först.

Ridely kan komma att gallra dina personuppgifter om du inte har använt ditt konto på över ett år. Vi kommer då att kontakta dig via mejl för att fråga om du vill ha kvar ditt konto. Om du inte loggar in på Ridely inom tre månader från detta meddelande så kommer kontot att tas bort.

Borttagande av konto

Du kan när som helst ta bort ditt konto i Ridely. Om du är inne i appen går du till din profilsida och väljer Radera konto. Om du inte är inne i appen kan du mejla till info@ridely.com för att ta bort ditt konto. Observera att vi då tar bort saker som du har publicerat samt aktiviteter som du har gjort i Ridely. Denna data går inte att återskapa. Att ta bort appen från din telefon gör inte att ditt konto tas bort.

Rätt att bli glömd

Du har rätt att bli glömd, dvs att Ridely raderar all data om dig, inte bara ditt konto. Mejla i så fall till info@ridely.com.

Rätt att ta del av sparade uppgifter

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi sparar om dig och du har också rätt att ta del av del av dessa uppgifter. Mejla i så fall till info@ridely.com. Om du upplever att vi har felaktiga personuppgifter sparade så har du rätt att få dem rättade. 

Rätt att få ut sparade uppgifter

Om du vill få ut den information som du har sparat i Ridely, t.ex. loggade ridpass, så kontakta oss på info@ridely.com.

Datasäkerhet

Datasäkerhet är viktigt för Ridely. Vi använder oss av den säkerhetsnivå som är branschstandard när det gäller kring kryptering, lagring, brandväggar, backupper etc. Inget system är 100% säkert och det finns alltid en liten risk att data hamnar i orätta händer. Genom att använda Ridely accepterar du den risken.

Vi lagrar vissa av dina personuppgifter i molntjänster (t.ex. för lagring av data) som i vissa fall tillhandahålls av företag utanför EU. Säkerheten kring denna hantering uppfyller den säkerhetsnivå som är branschstandard. 

Anser du att Ridely behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt så kan du lämna in ett klagomål till Datainspektionen. 

Vi uppmanar dig att använda ett starkt lösenord så att inte någon kan gissa sig till dina inloggningsuppgifter.

Ändringar i personuppgiftspolicyn

Ibland kan det finnas behov av att ändra i denna personuppgiftspolicy. Ridely har rätt att ändra villkoren genom att upplysa dig om ändringarna. Senaste ändringsdatum finns längst ner på sidan.

Kontakt

Vi kommunicerar med dig genom e-post och push-notiser på din telefon. Om du inte vill ta emot notiser kan du stänga av dem i telefonens inställningar.

Vi tar gärna emot din feedback. Mejla till info@ridely.com om du har frågor om användarvillkoren eller om tjänsten.

Dataägare:

Ztabler AB, organisationsnummer 559070-0935, adress Klippvägen 25B, 756 52 Uppsala.

Ridelys användarvillkor 2.0, senast ändrade 2020-01-15.